S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

 

 


Akcia

Cena 0,99 €
skladom
Pôvodná cena 3,29 €
Cena 0,99 €
skladom
Pôvodná cena 1,79 €
Cena 1,39 €
skladom

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Cena 2,99 €
skladom

Úvod » Zelenina(Semená) » Patizón

Zelenina(Semená) / Patizón

Patizón semena – široká ponuka odrôd pre bohatú úrodu

Patizón je obľúbená tekvicová zelenina, ktorá vyniká nielen svojím dekoratívnym tvarom, ale aj jemnou, maslovou chuťou. V našej ponuke nájdete patizón semena rôznych farieb a tvarov – od tradičných bielych a žltých odrôd až po netradičné tmavofialové varianty.

Pestovanie semien patizónu je jednoduché – stačí im dopriať slnečné stanovisko, úrodnú pôdu a dostatok vlahy. Patizóny sú nenáročné na starostlivosť a ich plody majú všestranné využitie v kuchyni – skvele sa hodia na grilovanie, pečenie, zaváranie aj do polievok.

Vyberte si kvalitné semená patizónu a vypestujte si bohatú úrodu chutnej a zdravej zeleniny priamo vo svojej záhrade!

Usporiadať podľa 
Výrobca  

 

Cena 1,69 €

skladom


 

Cena 1,69 €

skladom


 

Cena 1,69 €

skladom

Prečo pestovať a konzumovať patizón? 

Patizón je nielen chutná, ale aj nutrične bohatá zelenina, ktorá prináša množstvo zdravotných výhod. Obsahuje nízke množstvo kalórií, čo ho robí ideálnou voľbou pre ľudí, ktorí dbajú na zdravú stravu. Okrem toho je bohatý na vitamíny a minerály, ako sú:

Vitamín C – podporuje imunitu a zdravie pokožky
Vitamín B6 – pomáha správnej funkcii nervového systému
Draslík – podporuje zdravie srdca a rovnováhu tekutín v tele
Vláknina – zlepšuje trávenie a podporuje zdravú črevnú mikroflóru

Všestranné využitie v kuchyni

Patizón má jemnú, mierne sladkastú chuť a hodí sa na rôzne kulinárske úpravy:
Čerstvý do šalátov – mladé plody sa dajú jesť surové
Grilovaný alebo pečený – skvelý ako príloha k mäsu aj samostatne
Do polievok a dusených jedál – dodáva jemnú textúru a chuť
Nakladaný – zaváraný patizón je chutnou alternatívou k uhorkám

Prečo pestovať patizón?

Nenáročný na pestovanie – rastie rýchlo a prináša bohatú úrodu
Odolný voči chorobám – silná rastlina, ktorá sa dobre prispôsobí rôznym podmienkam
Dlhá úroda – pri pravidelnom zbere rastlina plodí celé leto
Všestranné využitie – chutná a zdravá zelenina pre každého

YjUyNDJk