Úvod » Bylinky v kvetináči » Mäta čokoládová (rastlina)
Kompletné špecifikácie
Mäta čokoládová (rastlina)
Lahodná vôňa čokolády a mäty v jednom
Čokoládová mäta je unikátna odroda mäty s jemnou arómou pripomínajúcou mätovú čokoládu. Je obľúbená najmä pri príprave dezertov, domácich čajov a ako originálna ozdoba sladkých jedál.
Popis rastliny
Má tmavozelené listy s jemným fialovým nádychom na stonkách a výraznú arómu, ktorá kombinuje sviežosť mäty s čokoládovým podtónom. Dorastá do výšky približne 30–50 cm a vytvára kompaktný ker.
Pestovanie
Čokoládová mäta má rada slnečné alebo polotienisté miesto a mierne vlhkú, dobre priepustnú pôdu. V črepníku je nenáročná, no pravidelné zastrihávanie podporí hustý rast a silnejšiu arómu.
Zber a využitie
Listy možno zbierať počas celej sezóny, najmä pred kvitnutím, keď sú najvoňavejšie. Skvelo sa hodí do koláčov, zmrzlín, čajových zmesí či na ochutenie vody a limonád. Sušením si zachová svoju arómu aj na zimu.
Veľkosť rastliny pri predaji
Dodávame ako zakorenenú rastlinu v kvetináči s priemerom 9 cm.